Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Staffan Rosell lämnar Bauer Media

Publicerad: 9 januari 2020, 10:33

Staffan Rosell

Staffan Rosell kommer att lämna sin tjänst som VD för Bauer Media för att söka nya utmaningar.


Ämnen i artikeln:

Staffan RosellBauer Media

I februari 2004 kom Staffan Rosell till SBS Radio i samband med att den svenska radiomarknaden konsoliderades när det internationella bolaget hade tagit över ägandet från Bonnier Radio. När Bauer Media Group köpte radiokanalerna, efter Discoverys förvärv, blev Staffan Rosell vd för Bauer Media Group Sverige våren 2015. Under de 16 åren som vd för landets ledande kommersiella radioaktör har han varit en flitig debattör i frågan om public service och Sveriges Radios programutbud. I ett pressmeddelande under torsdagen meddelar Bauer Media Group radiochefens avgång.

Paul Keenan
, president of audio, Bauer Media Group kommenterar:

– Jag vill tacka Staffan för hans avgörande insatser för Bauer Media och den svenska radiobranschen sedan 2004. Han lämnar en framgångsrik och lönsam marknadsledare, med en kraftigt expansiv position inom digitalt ljud och ett starkt managementteam. Vi önskar honom lycka till i framtiden. Information om vem som tillträder tjänsten som ny verkställande direktör ber vi att få återkomma till.

– Efter många år i bolaget har jag nu känt en växande önskan att hitta nya utmaningar. Med en stark position för verksamheten och ett fantastiskt team på plats känner jag att det är rätt tid att fullfölja den tanken, säger Staffan Rosell i en kommentar

Staffan Rosell lämnar jobbet som VD för Bauer Media den 31 mars 2020.

Bauer Media Sverige har 5,4 miljoner lyssnare varje vecka och äger bland annat Sveriges största radiostation Mix Megapol med 3,1 miljoner dagliga lyssnare och en stark position inom digitalt ljud med över 800 000 i veckoräckvidd.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Staffan RosellBauer Media

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.