Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Startar agentur – värvar stjärnfotograf

Publicerad: 14 juni 2017, 11:43

Nathalie Cohen & Michaela Grip

Foto: Niklas Johansson

Producenten Nathalie Cohen och agenten Michaela Grip går ihop och startar en Botiqueagentur. Redan från starten har de flera framstående cinematografer och reklamfotografer i sitt stall.


Ämnen i artikeln:

Fotografer

Den första som värvas till agenturen var Niklas Johansson, en prisbelönt filmfotograf som har storreklamer med Volvo, H&M och Mercedes samt regissörer som Gus Van Sant, Gustav Johansson och Adam Berg på cv:t. XO representerar även den amerikanska cinematografen Katelin Arizmendi som har jobbat för Levi's, Lincoln och Powerade.

XO MGMT nischar sig genom att endast jobba med fotografer. Agenturen kommer verka brett med allt ifrån reklam, drama och musikvideor till konstprojekt och dokumentärer.

Agenturen jobbar med utgångspunkt i Stockholm, men kommer också vara verksamma i Skandinavien och på den Europeiska marknaden. Michaela Grip kommer figurera som day to day agent och Nathalie Cohen fokuserar på utveckling och företagsstruktur.

– En fördel med att vara en liten agentur är att alla fotografer kan vara med att påverka i en större uträckning. Vi kommer att jobba närmare ihop än vad de större agenturerna kan erbjuda. Helt enkelt en stor XO familj" säger Michaela Grip i ett pressmeddelande.

Övriga fotograferna som från start ingår i agenturen är Rob Witt, Adam Frisch, Hannes Isaksson, Josephine Owe, Erik Henriksson och Tim Lorentzén.

Ämnen i artikeln:

Fotografer

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.