Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Stefan Rudels lämnar Forsman & Bodenfors efter 16 år

Publicerad: 23 september 2019, 13:12

Stefan Rudels

Den erfarne projektledaren Stefan Rudels har under året gått in som tillförordnad vd F&B Factory. Nu lämnar han Forsman & Bodenfors med en stark vilja att pröva på något nytt.


Ämnen i artikeln:

ReklamForsman & Bodenfors

Stefan Rudels har arbetat på Forsman & Bodenfors i 16 år och har varit med om att bygga upp den framgångsrika byråns verksamhet i Stockholm. I våras gick han in som tillförordnad vd för F&B Factory. Nu blir han den senaste i raden av trotjänare att lämna byrån efter MCD Partners köp av Sveriges mest framgångsrika byrå under 2000-talet för tre år sedan. Tidigare har namkunniga kreatörer och projektledare som Martin Ringqvist, Lars Elfström, Johan Holmström och Olle Victorin lämnat Forsman & Bodenfors.

Hur kommer det sig att du väljer att lämna just?
– Jag har i princip gjort samma sak i över trettio år nu, varav 16 år på F&B. Sedan i våras har jag varit utlånad från F&B för att vara tillförordnad vd för F&B Factory, och det har aldrig varit tanken att jag ska vara kvar längre än till hösten för att sedan återvända till F&B. Men efter att ha funderat mycket i sommar känner jag för att prova något nytt – och då är det ett bra läge att lämna nu.

I somras stod det klart att Forsman & Bodenfors genomför förändringar i erbjudandet genom att införliva F&B Factory i koncernens nya contentbyrå. Enligt Stefan Rudels har hans avhopp ingenting med denna förändring att göra.

– Inte ett dugg. Det handlar bara om ett personligt behov av att utforska och pröva något nytt efter väldigt lång tid i ungefär samma roll på samma arbetsplats.

Utesluter du uppdrag utanför branschen?
– Jag utesluter inget alls i dagsläget, det vore dumt. Jag tänker använda några månader till att fundera på vad som blir mitt nästa steg.

Hur upplever du åren efter MDC partners uppköp?
– MDC:s köp av verksamheten har inneburit exakt det vi ville åstadkomma: ökade möjligheter till att arbeta med fler internationella uppdrag. Idag har F&B kontor i Stockholm, Göteborg, New York, Toronto, Montreal, Singapore och Shanghai. En försiktig gissning är att vi inte hade haft det utan MDC.

Stefan Rudels karriär i reklambranschen började för 34 år sedan och hämtades till F&B från Sveriges Annonsörer 2003. Innan tiden på Forsman & Bodenfors var han den yngsta vd:n som lett Ogilvy i Sverige och har haft ytterligare ett par ledande befattningar på reklambyråer. På Forsman & Bodenfors var han partner innan försäljningen till MDC & Partners och har bland annat ansvarat för kunder som Swedbank, Tele2/Comviq, PostNord, Eon och Orkla i olika omgångar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamForsman & Bodenfors

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.