Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökFolk på väg

Stig Larsson återvänder till Expressen

Publicerad: 23 Mars 2015, 12:36

Stig Larsson.

Foto: Ulla Montan.

I fjol började Stig Larsson skriva för Aftonbladet Kultur efter 29 år på Expressen. Men bytet blev kortvarigt. Nu är han tillbaka igen.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetKarin OlssonExpressen

Från 1985 tills i fjol var Stig Larsson Expressen trogen. Detta sedan ett sommarvikariat på tidningen. Men Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg lyckades värva över honom, mycket på grund av att han kände sig för distanserad till Expressen Kulturs politiska kompass.

– Jag är vänster och Jens Liljestrand är ju nyliberal, säger Stig Larsson. Jag gillar honom jättemycket, men vi ligger för långt från varandra politiskt. Och Åsa (Linderborg) är en skön tjej som gör ett kanonjobb. Vi brukar springa på varandra på krogen då och då, sa han till Resumé.

Men nu är han alltså tillbaka hos Expressen. Kulturchefen Karin Olsson berättar att författaren ringde upp och frågade om han fick börja skriva för tidningen igen.
– Vi är en kultursida med skribenter som har väldigt olika politiska uppfattningar. Det är den friheten i perspektiv som Expressen Kultur står för till skillnad mot Aftonbladet Kultur. Vi har över huvud taget inte diskuterat det som en del i att han kommer tillbaka, säger hon.

Fredrik Thambert


Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.