Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Stina Abenius till Bonnier news lifestyle

Publicerad: 14 augusti 2018, 11:09

Stina Abenius får uppdraget att utveckla den redaktionella delen av Bonnier News nya affärsområde lifestyle.


Ämnen i artikeln:

Stina Abenius

Närmast kommer Stina Abenius från en tjänst som publicistisk direktör på Aller där hon ansvarat för titlar som Elle, Café, Femina, Hänt och Svensk Damtidning.

– Jag har haft fem fantastiska år med Aller media. Vi har tagit stora kliv in i den nya
medievärlden och förändrat sättet vi jobbar i grunden, säger Stina Abenius.

Tidigare i karriären har hon även jobbat som chefredaktör på Tara och haft flera positioner på Expressen.

Som redaktionell utvecklingschef på Bonnier news lifestyle kommer hon jobba för att stärka samarbetet inom News och Bonnier samt på olika sätt möta både läsare och annonsörers behov.

– Det ska bli spännande att komma tillbaka! Det har hänt jättemycket sedan jag var här senast, för fem år sedan. Hela Bonnier News är inne i en extremt intressant utveckling och där tror jag att featurejournalistiken, som Bonnier News Lifestyle har som kärna, kan få en ännu viktigare position. Jag ser fram emot att vara med i det arbetet, säger Stina Abenius.

Bonnier news lifestyle hette tidigare Expressen magasin och innefattar varumärken som Mitt kök, Leva&Bo, Allt om resor, Söndag, e-handeln Happy Green och mäklartjänsten Hitta hem.

– Genom kompetens inom digital utveckling, marknad, redaktion och affärsutveckling kan vi skapa relevanta erbjudanden till partners. Och genom att själva driva nya digitala tjänster och e-handel får vi djup förståelse för marknadens behov. Tillsammans med de starka varumärkena i huset – Expressen – DN – DI och HD/Sydsvenskan når vi både stor räckvidd och olika målgrupper, säger Anna-Clara Welander, affärsområdeschef på Bonnier news lifestyle i ett pressmeddelande.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Stina Abenius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.