Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Stjärnproducent till Discoverys OS-satsning

Publicerad: 29 augusti 2017, 08:31

Foto: Pressbild

Discovery Networks Sweden knyter till sig producenten Andreas Haglind. Haglind kommer att producera Eurosports kvällsmagasin som sänds under OS.


Ämnen i artikeln:

DiscoveryJessica AlmenäsDiscovery Networks SwedenTV4Eurosport

Efter 20 år på TV4 lämnade Andreas Haglind i våras kanalen och rollen som producent för Kalla Fakta. Haglind berättade då att han planerade på att starta eget bolag och "se vad som finns i sjön". Nu är det klart att han anlitas av Discovery för att producera bolagets OS-magasin.

– Jag fick erbjudande om att producera primetime-showen inför OS och nappade direkt. Jag har alltid haft en passion för livesändningar och OS är den ultimata livehändelsen. Det jag sett hittills av Discoverys förberedelsearbete går överträffar allt annat jag producerat tidigare. Att få chansen att jobba med Jessica Almenäs var också något som lockade, berättar Haglind för Resumé.

Under sina år på TV4 har Andreas Haglind utöver Kalla Fakta även producerat svenska och amerikanska valvakan samt var under många år chef för Nyhetsmorgon.

Haglind är tillsammans med övriga Kalla Fakta-redaktionen nominerade i kategorin Årets granskning på Kristallengalan som går av stapeln på fredag.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.