Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Stordalen-bolag skapar personaliserade videos – Joachim Medalen tar satsningen till Sverige

Publicerad: 14 september 2021, 08:38

Joachim Medalen

Videoteknikbolaget Seen tog nyligen in 18 miljoner kronor för att expandera och har Petter Stordalen som störste ägare. Nu öppnar man kontor i Sverige. Satsningen rattas av The&Partnerships förre vd Joachim Medalen.


Ämnen i artikeln:

Joachim MedalenPetter Stordalen

I en nyemission hämtade videotekniksbolaget Seen (tidigare Storm 121) in 18 miljoner kronor från nya och existerande ägare för att expandera.

Samtidigt kommer Joachim Medalen in som vd i det nya svenska bolaget där han ska leda lanseringen och få bolaget at växa i Sverige och vidare i Europa. Tidigare i år lämnade han  The&Partnership där han har varit nordisk vd under fyra år.

Seen lanserades 2017 och är en leverantör av datadriven video i Norden. Företagets egenutvecklade teknologi skapar personifierade videolösningar som används i digitala kundresor för flera stora varumärken som Sats, Coop, Nordic Choice Hotels, DNB, XXL och Ving som också är Stockholmkontorets första kund. Nyligen lanserade flygbolaget en nordisk kampanj med hjälp av Seens teknologi.

LÄS MER: Sats skräddarsyr en halv miljon filmer i ny kampanj 

Den nya Sverigechefen Joachim Medalen är också en av dem som valt att gå in med pengar i nyemissionen.

– Det senaste året har Seen gjort flera case över hela Norden och vi ser att teknologin redan blir väl mottagen bland svenska och danska uppdragsgivare. Därför etablerar vi nu ett Stockholmskontor och har stora förväntningar både till den svenska marknaden, men även internationellt, säger Joachim Medalen i en kommentar.

Datum får efter en ägarandel på 15 procent i Seen efter investeringen. Petter Stordalen äger 25 procent via Strawberry Equities. Storm Communications och Storm Holdings som ägs av Stordalen, Per Valebrokk och Marius Parmann äger 30 procent medan övriga 30 procent ägs av partners som jobbar i Seen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News