Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Strategs vd kliver av efter ett år – Anna-Karin Hedlund tar över tillfälligt

Publicerad: 24 maj 2021, 13:15

Elisabet Silvo som styrt Strateg under pandemiåret blir kundansvarig efter att ha efterfrågat att ägna mer tid åt uppdragen. Under arbetet med att hitta en permanent ersättare kliver rutinerade Anna-Karin Hedlund in som interimlösning.


Ämnen i artikeln:

StrategDiplomat Communications

Efter flera år på Strateg utsågs Elisabet Silvo till vd för byrån under 2020. För några veckor sedan tog Anna-Karin Hedlund över som tillförordnad vd för verksamheten medan Elisabet Silvo återgår till att jobba som kundansvarig.

Anna-Karin Hedlund har över 25 års erfarenhet som kommunikationskonsult. Hon har arbetat på Rikta och Kreab där hon också var managing partner för den svenska verksamheten. Hon har arbetat som marknads- och kommunikationsdirektör på Samhall. Under tiden på Diplomat har Anna-Karin Hedlund varit vd under en femårsperiod.

– Det är helt odramatiskt egentligen. Elisabet Silvo har bett om att få jobba mer med kunder. Vi tog då in Anna-Karin som en tillfällig lösning eftersom hon är en av Diplomat-gruppens mest erfarna ledare, säger Sonja Rasin som är styrelseordförande i Strateg till Resumé. 

Med interimlösningen på plats har Diplomatgruppen påbörjat rekryteringen av en permanent ersättare.

– Vi vill ta god tid på oss att hitta rätt person med Anna-Karin Hedlund på plats. Det är väldigt viktigt att det blir rätt. Det handlar om att hitta en person som axlar uppdraget att accelerera resan som redan har gjort att Strateg utsetts till Årets Byrå två år i rad. Vi jobbar också allt mer integrerat över byrågränserna inom gruppen. 

– Det är Elisabet Silvos initiativ att lämna vd-posten. Hon har gjort ett jättebra jobb, men i takt med att vi mer och mer ser ljuset i tunneln har hon uttryckt en önskan om att få jobba mer mot kund.

Vilken profil söker ni i hennes ersättare?
– Det får gärna vara en erfaren person med bakgrund både från både kund- och konsultsidan. Någon som har förmågan att lyfta blicken och vad som kan bli vårt nästa steg. 

Diplomat-gruppen har ännu inte kommunicerat resultatet för pandemiåret 2020. Enligt Sonja Rasin kommer byråernas sammanlagda omsättning minska samtidigt som lönsamheten förbättras.

– Så ser det ut för många aktörer i branschen gissar jag. Vi ser med tillförsikt på 2021 och framåt, avslutar Sonja Rasin.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.