Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag28.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk på väg

Strömstedt ny Unicef-ambassadör

Publicerad: 17 November 2015, 10:11

Jenny Strömstedt.

Foto: Melker Dahlstrand.

Journalisten och programledaren Jenny Strömstedt är ny ambassadör för Unicef.


Ämnen i artikeln:

UnicefJenny Strömstedt

I sin roll som ambassadör för FN:s barnfond Unicef ska Jenny Strömstedt öka medveten för frågor om barns rättigheter. Hon ansluter till skaran av svenska ambassadörer som består av Lill Lindfors, Eva Röse, Kajsa Bergqvist, Mark Levengood och TV4-kollegan David Hellenius.

– Jag är glad och ödmjuk inför uppdraget och hoppas kunna bidra till att sprida kunskap om de frågor som gör barns liv drägligare världen över. Unicef gör ett så viktigt jobb och jag är stolt över att få hjälpa till på ett hörn, säger hon i ett pressmeddelande.

I december ska Jenny Strömstedt resa till Libanon för att lära sig mer om organisationens arbete för syriska flyktingar.

– Jenny Strömstedt har verkligen visat prov på stort engagemang för våra frågor och tidigare utfört flera uppdrag för oss. Det känns roligt att hon nu vill fördjupa samarbetet med oss, kommenterar Véronique Lönnerblad, generalsekreterare för Unicef Sverige.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

UnicefJenny Strömstedt

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.