Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Susanna Baltscheffskys nobla uppdrag

Publicerad: 29 augusti 2016, 11:35

Ny Tekniks förra chefredaktör ska leda redaktionella utvecklingsprojekt hos Nobel Media.


Ämnen i artikeln:

Ny TeknikNobel MediaTalentumSusanna BaltscheffskyMattias Fyrenius

Tidigare i år lämnade Susanna Baltscheffsky posten som chefredaktör på Ny Teknik. Detta efter en turbulent period där Talentum ville göra sig av med chefredaktörerna på samtliga titlar i Sverige.

Nu har hon klart med nytt uppdrag. Exakt vad det innebär återstår att se, men syftet är att "ytterligare stärka Nobelprisets unika position i världen och att skapa ett engagemang för vetenskap, forskning, humaniora och fredsrelaterade frågeställningar".
– Nobel Media har haft en fantastik utveckling senaste åren och vi håller lite i det tysta på att bygga upp en väldigt spännande global medienärvaro. Jag är övertygad om att Sanna med hennes bakgrund och driv kommer kunna bidra till vår fortsatta expansion, kommenterar Mattias Fyrenius, vd på Nobel Media.

Själv gläds hon över det nya jobbet:
– Det finns få saker som Sverige kan vara mer stolt över än Nobelpriset och att få chansen att vara med och utveckla den publika verksamheten kopplat till detta urstarka varumärke känns förstås fantastiskt roligt.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.