Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

SvD värvar Birgitta Forsberg från DN

Publicerad: 2 juni 2017, 13:23

Birgitta Forsberg börjar snart skriva för SvD Näringsliv.

DN:s prisbelönta ekonomireporter och krönikör Birgitta Forsberg har skrivit på för SvD och börjar på SvD Näringsliv den 1 augusti.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterDNSvDEkonomiSvD Näringsliv

Det har varit några veckor med stjärnspäkade sortier för Svenska Dagbladets näringlivsredaktion. Först blev Carolina Neurath klar för SVT:s höstsatsning "Morgonstudion" och sedan knöt Dagens Industri till sig stjärnreportern Andreas Cervenka. De senaste åren har också DN värvat flera meriterade reportrar och krönikörer från SvD, men nu går en annan prisbelönt journalist åt motsatt håll.   

2014 vann Birgitta Forsberg utmärkelsen Årets journalist på Tidskriftsgalan. Hon har också skrivit två böcker: "Fritt Fall – Spelet om Swedbank" och "Svenska Miljardärer".

Innan sejouren på Dagens Nyheter jobbade Birgitta Forsberg på Affärsvärlden och Veckans Affärer. Hon har också förflutet på Reuters i Stockholm och på San Fransisco Chronicle.

– Det finns få journalister utanför SvD vars krönikor och texter jag alltid slänger mig över. Birgittas är en av dem. Jag är oerhört glad över att vi lyckats värva henne och jag är alldeles övertygad om att läsarna kommer att älska hennes journalistik lika mycket som jag gör det, säger Daniel Kederstedt, chef för SvD Näringsliv i en kommentar och fortsätter:

– Birgitta kommer med sin vassa penna och sitt stora kontaktnät att bli ett perfekt nytillskott i vår börs- och företagsbevakning.

Birgitta Forsberg:

– Det ska bli väldigt roligt att börja på Svenska Dagbladet. Tidningen satsar på ekonomijournalistik och har en stor, skicklig näringslivsredaktion. Jag ser fram emot att ansluta mig till mina nya kollegor.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.