Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

SvD värvar Guldspadevinnare

Publicerad: 19 april 2018, 06:49

Mathias Ståhle.

Foto: Christian Örnberg

Mathias Ståhle vann nyligen Guldspaden för sitt gräv om "Den svenska trollfakbriken" i Eskilstuna-Kuriren. Nu går han Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-Kuriren

Mathias Ståhle är en av landets främsta grävande journalister. Han har varit nominerad till Guldspaden sex gånger och vunnit priset tre gånger. Nu lämnar han landsortspressen för huvudstadstidningen Svenska Dagbladet.
– Det ska bli roligt att arbeta för en större tidning. Dessutom känner jag ett stort behov av att förnya mig som journalist. Jag hade ju något av ett genombrott som textförfattare med min granskning av Trollfabriken under förra året. Men likt 80-talets gamla hårdrocksmusiker vill jag för allt i världen inte fastna i ett fack eller bli en "one hit wonder" som skriver ett reportage och sedan ägnar resten av livet åt att prata om samma sak, säger Mathias Ståhle i en kommentar.


Mathias Ståhle kommer att bo kvar i Eskilstuna, där han har sin familj, och pendla till SvD i Stockholm. På Svenskan kommer han att ha sin bas på Näringslivsredaktionen.
– Mathias Ståhle är en fantastisk förstärkning av vår redan kompetenta näringslivsredaktion, ett viktigt nyförvärv nu när vi ska fortsätta att utveckla och fördjupa den granskande journalistiken. Jag är så glad och så nöjd att han som en av landets vassaste grävare valt att komma till oss, säger SvD Näringslivs chef Daniel Kederstedt.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-Kuriren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.