Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

SvD värvar nya ledarkolumnister

Publicerad: 1 mars 2018, 10:32

Özge Önen, Johan Ingerö och Paula Röttorp.

Johan Ingerö, Paula Röttorp och Özge Öner är nya kolumnister på Svenska Dagbladets ledarsida.


Ämnen i artikeln:

Tove LifvendahlSvenska Dagbladet

Johan Ingerö är välfärdsansvarig på den liberala tankesmedjan Timbro och var tidigare presschef hos dåvarande socialministern Göran Hägglund.

Paula Röttorp är Sverigechef på Hannes Snellman Advokatbyrå AB och är även verksam som styrelseledamot i Centrum för Rättvisa. Hon har även en bakgrund inom Liberala Ungdomsförbundet.

Özge Öner är nationalekonom och universitetslektor och bedriver både forskning och undervisning inom ekonomiska och sociala frågor.

Utöver trion kommer även Stefan Fölster, författare och tidigare chefsekonom på Svenskt Näringsliv, att ersätta kolumnisten Katarina Barrling under dennas valårsuppehåll.

– När jag tillträdde hade jag som ambition att göra en ledarsida jag själv kunde lära mig något av varje dag. Då blir det självklart att hela tiden försöka fundera på vilka perspektiv som kan komplettera ledarredaktionens, vilket gör att vi dels bjuder in många andra röster, dels lägger tid på att intervjua och lyfta fram andra. Med ett dussin skarpa kolumnister, inspel av tidigare medarbetare, en mängd gäster och intervjuer, gör vi tillvaron roligare för oss själva, och, såvitt vi hör från läsarna, även för dem, säger säger Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.