Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Svensk blir mediechef på Fifa

Publicerad: 22 februari 2017, 15:22

Hans Hultman under tiden som landslagets presschef.

Svenska Fotbollsförbundets förre presschef har fått ett nytt tobbjobb som mediechef på internationella fotbollsförundet Fifa.


Ämnen i artikeln:

FIFA

Fifa har skakats av flera skandaler på senare år och Hans Hultman ersätter  Delia Fischer som klev av som Fifa Head of Media i höstas. Formellt tillträder svensken den 1 februari. Han har haft en lång bakgrund inom svensk fotboll och var ansvarig för mediefrågor redan under den förre förbundskaptenen Tommy Svenssons glansdagar på 1990-talet.

Han klev av uppdraget inför EM 2000 och jobbade i några år för bland annat Uefa och Fifa. När Erik Hamrén valdes till förbundskapten 2009 tog han in Hans Hultman igen som stannade till i november 2012 då han klev av uppdraget och ersattes av Niklas Bodell.

För Fotbollskanalen, som avslöjade nyheten, svarar Hans Hultman följande på frågan om vad som blir hans största utmaning som Fifas mediechef:

– Med min svenska bakgrund är det att försöka se till att Fifa blir mer öppen som organisation. Sedan går det inte alltid för att vi finns i Schweiz och där lagen kan vara annorlunda än i Sverige som har offentlighetsprincipen. Sedan är Fifa en global organisation och då får man ha respekt för att det måste finnas en större försiktighet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

FIFA

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.