Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Svensk Damtidning värvar Herman Lindqvist

Publicerad: 23 mars 2018, 07:38

Herman Lindqvist

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons

Journalisten, författaren och rojalisten Herman Lindqvist blir kunglig krönikör i Svensk Damtidning.


Herman Lindqvist har varit borta från de svenska medierna sedan han slutade som kolumnist på Aftonbladet vid utgången av 2015. Nu återvänder han till spalterna som krönikör på Svensk Damtidning, där han varje vecka från och med den 28 mars kommer att bidra med historietolkningar i personligt kungliga krönikor.

– Det är otroligt glädjande att få hälsa Herman välkommen till Svensk Damtidning. Herman Lindqvist är en drömvärvning. Han besitter den absolut största historiska kunskapen om kungligheter i Sverige vilket bidrar med ytterligare tyngd till Svensk Damtidnings innehåll, säger Johan T Lindwall i en kommentar.

Herman Lindqvist säger i en kommentar:

– Jag har varit journalist och historieberättare i mer än femtio år, men har saknat en stor och bred plattform för kontinuerliga historiska och nutida kungliga samtal med läsarna. Nu har jag den i Svensk Damtidning, där jag varje vecka ska lyfta på locket till det magiska historieskrinet jag har tillgång till.

Herman Lindqvist är en uttalad förespråkare av monarkin och det var han som väckte liv i svenskarnas intresse för historia i bokserien "Historien om Sverige" 1992-2006 och med tv-serien "Hermans historia". Han har hunnit skriva  61 böcker och skriver just nu sin 62:a bok som handlar om släkten Bernadotte 200 år på tronen 2018. Han har också undervisat Kronprinsessan Victoria i Sveriges historia.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.