Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Svensk Handel får ny kommunikationschef

Publicerad: 22 april 2015, 08:36

Tina Thorsell

Foto: Pressbild

Tina Thorsell blir ny kommunikationschef på Svensk Handel. Hon har 20 års erfarenhet av kommunikationsbranschen och kommer senast från motsvarande tjänst på Sveriges Åkeriföretag.


Ämnen i artikeln:

Svensk Handel

Tina Thorsell har tidigare varit kommunikationschef på Målaremästarna, pr-konsult på Springtime och ledarskribent på Dagens Nyheter och Eskilstuna-Kuriren. Under sina 20 år i branschen har hon varit kommunikationschef i nio år. Tina Thorsell ser fram emot sitt uppdrag för medlemsorganisationen.

– Med den framåtlutade och offensiva ledning som Svensk Handel har vill de ta en aktiv position i samhällsdebatten. Som en erfaren förändringskommunikatör är det här helt rätt uppdrag för mig och det känns väldigt spännande, säger Tina Thorsell till Resumé.

Vilka blir dina största utmaningar?
– Utmaningen för alla medlemsorganisationer är att ha en vital medlemskommunikation. Sverige är modernt och har kommit långt i digitaliseringen. Är man inte tillräckligt snabbfotad så riskerar man en försämrad dialog med medlemmarna. Det är samma utmaning för alla.

Tina Thorsell kommer att tillträda sin tjänst under juni månad. Hon blir chef över en kommunikationsavdelning på sex personer. Tina Thorsell kastas snabbt in i hetluften under Svensk Handels två dagar i Almedalen.

Vad i din profil gör att du passar för uppdraget?
– Det är främst två saker. Dels har jag erfarenhet av att leda kommunikation i medlemsorganisationer där det gäller att både förankra och förändra. Jag är tillräckligt erfaren för att kunna vara väldigt snabb. I andra hand har jag gedigen erfarenhet av att agera offensivt i avtalsförhandlingar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Svensk Handel

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.