Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Svensk kreatörsduo till Highfield i New York

Publicerad: 25 februari 2019, 08:38

Ida Jonsson och Simon Saarinen.

Foto: Carolyn Griffin

Simon Saarinen och Ida Jonsson lämnar svenska byråerna Acne respektive Nord DDB och blir kreativ duo på Highfield i New York.


Highfield i New York drivs av ett team som senast kommer från Droga5, däribland svenska grundaren Erik Högfeldt. Nu rekeryterar man kreatörsduon Simon Saarinen, 23,  och Ida Jonsson, 21, som därmed lämnar svenska byråerna Acne respektive Nord DDB.

Ida Jonsson började på Nord DDB ett år in på Berghs och knep även förstaplatsen i Young Ones ADCs ranking av Art Directors i Sverige både 2017 och 2018.

Simon Saarinen har på Acne varit delaktig i byråns reaktiva arbete för Ikea och H&M. Utöver det har han varit ansvarig för Instagram som han under våren 2018 var en del av att vinna över som kund.

– Det är sällsynt att kreatörer i deras ålder har knäckt koden. Vi tror att Ida och Simon har alla förutsättningar för att bli ett A-list team, säger Erik Högfeldt i ett pressmeddelande.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.