Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Svenskan värvar Thomas Engström

Publicerad: 24 mars 2017, 10:13

Författaren och skribenten Thomas Engström går till SvD Ledare.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Thomas Engström har vid sidan av sitt författarskap medverkat som återkommande medarbetare i Expressen, Axess och Fokus. Nu går han istället till Svenska Dagbladet.

– Jag är väldigt glad och stolt över att Thomas valt att skriva för SvD. Han är en skicklig ​och orädd ​skribent och stilist med en analytisk förmåga som ​utmanar läsaren. Att han numera är bosatt i Georgien gör hans betraktelser av Europa i allmänhet och Sverige i synnerhet extra spännande och angelägna i det politiska läge som råder i dag. Vi behöver ​få in ​nya och andra perspektiv, säger SvD:s politiska chefredaktör Tove Lifvendahl i ett pressmeddelande.

Thomas Engström ser mycket fram emot sitt nya uppdrag.

– SvD har alltid varit Sveriges bästa tidning. Jag växte upp med SvD och drömde redan som väldigt ung om att få skriva där, helst av allt från något exotiskt land långt borta. Skälet till att SvD är bäst är helt enkelt att den inte är störst. Då måste man anstränga sig mer. SvD:s läsare kan lita på att jag är otroligt glad över att få uppdraget.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.