Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Sverigechefen lämnar Google

Publicerad: 23 november 2015, 14:08

Anders Berglund lämnar Google.

Foto: Andreas Elgstrand.

UPPDATERAD. Anders Berglund, Sverigechef på Google, lämnar bolaget efter mindre än två år.


Ämnen i artikeln:

Anders BerglundGoogle

Anders Berglund bekräftar att han nu väljer att lämna Google. Personalen informerades om beskedet tidigare i dag.

Det var i februari 2014 som Anders Berglund började på Google. Dessförinnan var han försäljningschef på Schibsted Sales. På Schibsted jobbade han i sju år.

– Jag har bestämt mig för att anta utmaningen på Google. Det är dags för något nytt, sa Anders Berglund i samband med att han tog jobbet.

Nu säger han:

– Jag har jobbat här i snart två år. Det kan man tycka är lite, men vi har hög speed på bolaget. Två år hos oss motsvarar kanske fyra år på andra ställen. Vi har haft en treårsplan som jag skapade när jag kom hit och som är implementerad och klar redan nu.

Hur länge hade du tänkt att stanna när du tackade ja till jobbet?
– Man tänker kanske att man ska stanna i fem eller tio år på ett nytt jobb, men här hos oss tänker vi i cykler om ett par tre år åt gången. Vi har korta ledtider. Det har att göra med innovation och att utvecklingen går snabbt. Det hinner ske väldigt mycket innovation hos oss under tre års tid. Mina långa planer fick jag därför snabbt banta ner, säger han och fortsätter:

– Man kommer till olika vägval i livet. Nu har vi implementerat treårsplanen och min syn på att driva Sverige framåt. Därför passar det bra att lämna. Med det sagt: Det finns mycket andra saker på stan man kan göra.

Vad ska du göra nu?
– Jag är dedikerad till mitt uppdrag och jobbar fortfarande på Google. I dag har vi informerat medarbetarna här på kontoret och jag ska sätta mig och fundera på vad som blir bäst för mig framöver. Vi får se.

Ligger det någon konflikt bakom detta?
– Nej, inte alls.

Enligt Anders Berglund öär det inte bestämt än när han gör sin sista dag.

En rekryteringsprocess är igång och under tiden kommer David Sneddon, affärsområdesansvarig för Google i Tyskland, att tillfälligt vara Sverigechef tills dess att en permanent efterträdare är på plats.

– Anders har varit en mycket uppskattad ledare och kollega och det är tråkigt att han lämnar Google. Jag vill tacka honom för att han framgångsrikt drivit utvecklingen av den svenska organisationen sedan han tillträdde och jag önskar honom all lycka till framöver och i hans nästa utmaning, kommenterar Peter Friis, chef för Google i norra Europa i ett mejl från Google.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Anders BerglundGoogle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.