Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Swedbanks sparkade kommunikationschef till H&H

Publicerad: 30 mars 2021, 13:05

Gabriel Francke Rodau och Johan Bobert.

Foto: Pressbild

Två år efter att han fick lämna Swedbank är Gabriel Francke Rodau klar som ny rådgivare på Hallvarsson & Halvarsson.


Ämnen i artikeln:

Hallvarsson & HalvarssonSwedbank

I februari 2019 avslöjade Uppdrag granskning hur Swedbank använts för systematisk penningtvätt av aktörer från Baltikum. Avslöjandet ledde till att vdn Birgitte Bonnesen fick sparken och banken ålades med en sanktionsavgift på fyra miljarder kronor. I samband med att skandalen rullades upp fick både Birgitte Bonnesen och företaget som sådant kritik för hur de hanterat kommunikationen, något som sedermera ledde till att kommunikationschefen Gabriel Francke Rodau fick lämna sin tjänst. Swedbanks anställda portades bland annat från SVTs tipsfunktion och Birgit Bonnesen avfärdade i intervjun tanken på att en extern utredning skulle vara nödvändig. 

Nu är Gabriel Francke Rodau klar som ny rådgivare på Hallvarsson & Halvarsson.

– Hallvarsson & Halvarsson har skapat ett spännande erbjudande med kunden i fokus. Det är dessutom en byrå som delar min syn på god kommunikation som värdeskapare för företag, konsumenter och samhälle. Jag ser fram emot att bidra till byråns kunder och samtidigt få möjlighet att inspireras av alla smarta konsulter på H&H, säger Gabriel Francke Rodau i ett pressmeddelande.

Samtidigt som Gabriel Francke Rodau ansluter även pa- och pr-konsulten Johan Bobert som senast drivit den egna verksamheten Deliberately Communications.

– Vi ser en stark efterfrågan på senior rådgivning och då ofta på rådgivare som har förmågan att hantera komplexa kommunikationsutmaningar som involverar flera frågeställningar och intressentgrupper. Både Gabriel och Johan har erfarenhet från just den typen av uppdrag och jag är därför väldigt glad över att få knyta dem båda till H&H, säger Anna Grönlund Krantz vd på Hallvarsson & Halvarsson.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.