måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Talentums vd avgår

Publicerad: 15 januari 2016, 13:35

Aarne Aktan lämnar Talentum.

Foto: Janne Naess

Nu står det klart att Talentums vd Aarne Aktan avgår sedan koncernen köpts upp av Alma Media.

Ämnen i artikeln:

Olle LidbomAlma TalentAlma MediaAffärerTidskrifterAarne Aktan

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Aarne Aktan slutar som vd den 12 februari, men kommer arbeta för Talentum till slutet av juni, då som vd för Talentums svenska mediehus. Den 13 februari tar Juha-Petri Loimovuori över vd-rollen. Han är idag vd för Kauppalehti, en finsk näringslivstidning som ingår i Alma Media-koncernen.

– Jag är stolt över våra prestationer under de senaste fyra åren. Kombinationen av Alma Media och Talentum är något speciellt, och det skulle ha varit många intressanta befattningar inom Alma-koncernen också. Mitt arbete fortsätter nu i den svenska verksamheten, där målet är att öka lönsamheten. Jag kommer att berätta om mina framtida planer under våren, säger Aarne Aktan i en kommentar.

I september 2015 offentliggjordes att Talentum, med tidningar som Affärsvärlden, Ny Teknik och Dagens Media ska säljas till den finska mediekoncernen Alma Media. Alma äger sedan tidigare 32,1 procent av aktierna i Talentum. Medieanalytikern Olle Lidbom sa då till Resumé att det inte är ”två framtidsförlag som gör affären utan två aktörer med kniven mot strupen”. Han spådde en försäljning av de svenska titlarna.

Talentum får också ett helt nytt affärsområdesteam från Alma.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev