Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Terese Cristiansson till DN

Publicerad: 3 juni 2016, 07:53

Terese Cristiansson byter plattform.

Foto: Privat.

Den prisbelönta journalisten Terese Christiansson byter Expressen mot Dagens Nyheter, i samband med att tidningen öppnar redaktion i Istanbul.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterExpressen

Terese Christiansson blir från och med årsskiftet DN:s korrespondent i Istanbul. I Turkiet har hon bott sedan två år tillbaka, och skrivit reportage från hela Mellanöstern främst för Expressens räkning.

– Det viktigaste med utrikesjournalistiken är närvaron, att vara på plats och möta människorna som drabbas av olika världshändelser och sedan sätta in det i ett större världspolitiskt perspektiv. I bästa fall leder det till internationell granskande journalistik som kan förändra någons liv, säger Terese Cristiansson till Dagens Nyheter.

Hon tycker att det känns som en fantastisk utmaning att bli en del av DN:s utrikesredaktion.

– En skattkista av kunskap och erfarenheter. Det här visar också att DN tror på utrikesjournalistiken, säger hon.

Att DN öppnar redaktion i Istanbul beror på att tidningen vill förstärka bevakningen i Mellanöstern – oavsett om det handlar om flyktingkrisen, kriget i Syrien eller relationerna med Europa och Ryssland. De har också stärkt upp på andra håll. Tidigare i år öppnade DN redaktion i Moskva där Anna-Lena Laurén verkar som tidningens Rysslandskorrespondent.

Terese Christiansson har en hel del priser i bagaget. Bland annat tilldelades hon frilanspriset (2014), Wendela-priset (2015) och Nils Horner-priset (2016). Hon har varit frilansjournalist sedan 2006 och bland annat bott i Kabul, Nairobi och Istanbul.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.