Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Tidigare Diplomat-vd:n blir ny kommunikationsdirektör på Bynk

Publicerad: 22 oktober 2019, 13:09

Oscar Hyléen (t.v) tillsammans med Bynks vd Emil Hansson.

Diplomatgruppens tidigare vd Oscar Hyléen går över till kundsidan där han kliver in som vice vd och kommunikationsdirektör på lånerådgivaren Bynk.


Ämnen i artikeln:

Oscar Hyléen

Förra veckan rapporterade Resumé om att Sonja Rasin tagit över som ny vd på byrågruppen Diplomatgruppen. Då var de enda uppgifterna att den tidigare vd:n Oscar Hyléen gått över till kundsidan.

Nu står det klart att han kliver in som vice vd och kommunikationsdirektör på Bynk. Bynk lanserades 2017 och är grundat av Dennis Ahlén, Jonas Hultin och Mathias Johansson. Några av grundarna har tidigare i karriären varit med och grundat Lendo.

Tidigare i år tog Bynk in 500 miljoner kronor i riskkapital som ska gå till bland annat utvecklingen och lanseringen av nya produkter samt varumärkespositionering. Det senaste året har man bland annat lagt 266 miljoner kronor i medieinvesteringar, främst i tv.

LÄS MER: Bynks offensiva reklamstrategi: "Kommer fortsätta synas mycket"

Tidigare i karriären har Oscar Hyléen, som är utbildad civilekonom, jobbat som vice president & head of investor relations på Postnord samt head of investor relations på MTG (nuvarande Nent Group).

– Marknaden för finansiella tjänster är under kraftfull strukturell omvandling. Teknikutvecklingen möjliggör enklare, smartare och mer effektiva tjänster för privatpersoners ekonomi än vad traditionella aktörer kommer att kunna erbjuda. Techaktörer som Bynk, som utgår från användarupplevelsen, investerar i och bygger nya automatiserade lösningar utifrån människors behov, kommer successivt att revolutionera vår ekonomiska vardag. Jag ser fram emot att bidra till den fortsatta expansionen som en del av Bynks imponerande team, säger Oscar Hyléen i ett pressmeddelande.

Oscar Hyléen kommer även att ingå i Bynks ledningsgrupp.

– Oscar ansluter i en offensiv period för Bynk. Vi inledde vår resa med att introducera marknadens mest användarvänliga konsumentlån, följde upp med checkout på Blocket och med Sveriges billigaste kontokredit. Snart lanserar vi gratis kortlösningar och vi vidareutvecklar vår checkout-tjänst. Vi är ett techföretag som utvecklar nya tjänster för att ge kunden större kontroll över sin egen ekonomi till ett bättre pris. Vi vill utmana bankerna med enklare och mer användarvänliga lösningar, säger Bynks vd Emil Hansson i ett pressmeddelande.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Oscar Hyléen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News