Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Tidigare Expressenprofil till Solidsport

Publicerad: 11 maj 2018, 07:58

Foto: Pressbild

Mathias Lühr kommer att vara ansvarig för pr och kommunikation, när streamingplattformen Solidsport expanderar.


Ämnen i artikeln:

Byråval

Solidsport, ett varumärke hos Solidtango, får in den tidigare Expressenjournalisten Mathias Lühr i organisationen. Han kommer att vara ansvarig för pr och kommunikation.

– Mathias långa erfarenhet av att rapportera om sport kommer att bli en viktig tillgång för alla våra partners som vill nå ut med sin sport till en större publik än publiken som är på arenan, säger Johan Lundqvist, vd för Solidtango, i en kommentar.

Solidsport är en streamingplattform som hjälper organisationer och föreningar att streama online. Tillsammans med arrangören Storvreta IBK satte man världsrekord i antal livesändningar, där nära två tusen matcher sändes live under åtta dagar via plattformen. Med Mathias Lühr hoppas man att förstärka Solidsport ytterligare.

– I Mathias stärker vi vårt erbjudande ytterligare mot sporten. För att bli framgångsrika kring rörlig bild krävs många komponenter, från produktion till distribution och kommunikation. Nu kan vi erbjuda samtliga delar till våra partners, säger Johan Lundqvist.

Mathias Lühr har tidigare jobbat för bland annat Expressen. Han huserade på kvällstidningen i 17 år som sportreporter och krönikör.

– Det här var ett tillfälle jag verkligen inte ville missa. Att få fortsätta jobba med sport, men samtidigt ge mig på en ny utmaning - det känns som en nystart i karriären. SolidSport äger en tjänst som känns helt rätt i hjärtat, och det känns även som om möjligheterna med tjänsten är snudd på obegränsade, säger Mathias Lühr.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Byråval

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.