Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Tidigare HQ-vdn tar över Metro

Publicerad: 30 mars 2017, 07:10

Den tidigare HQ AB-vdn Mikael König tar över som vd på Metro.


Ämnen i artikeln:

MetroMats Qviberg

De senaste veckorna har Metro annonserat en rad nyheter på chefspositioner inom tidningen. Den 20:e mars aviserades att tidigare chefredaktören Eric Ljunggren blir ny vice vd inom Metro Nordic och häromdagen offentliggjorde tidningen att Staffan Erfors tar över som ny chefredaktör.

Idag meddelar Metro att Mikael König blir ny vd, han tar över efter Leif Eliasson. König har tidigare varit vd för Metro-ägaren Mats Qvibergs bolag HQ AB.

– Jag har haft förmånen att arbeta med Mikael König i flera år och han passar perfekt för att leda Metro in i framtiden. Han har en gedigen erfarenhet av att leda förändringsarbete. Vår vision är att göra Metro till ett ledande digitalt mediehus i norden och jag är övertygad om att Mikael är rätt person att skapa de förutsättningar som krävs för att uppnå våra mål, säger Christen Ager-Hanssen, styrelseordförande Metro.

König har de senaste åren drivit konsultbolag med fokus på operativa åtgärder och förändringsarbete.

– Jag är glad och hedrad över att få tillträda som vd för Metro. Min viktigaste uppgift blir att skapa förutsättningar för att realisera ägarnas vision. Det känns väldigt stimulerande att få arbeta med så hängivna och engagerade ägare som Custos som dessutom har de finansiella resurserna som krävs, säger Mikael König.

–Redan idag finns det otroligt mycket kompetens på Metro och jag ser det som min uppgift att låta medarbetarna få chansen att blomma ut. Metros starka varumärke i kombination med alla medarbetarnas vilja och förmåga är avgörande framgångsfaktorer, avslutar han.

Förändringarna sker efter att ägarbolaget Custos i veckan varit inblandade i en falangstrid med majoritetsägarna i tidningen Realtid.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

MetroMats Qviberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.