Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Tiktok rekryterar i Sverige

Publicerad: 13 januari 2021, 08:26

På Tiktok kan användare skapa rörliga klipp till musik eller annat ljud.

Foto: Unsplash

Tiktok lägger locket på, men tre nya uppdateringar på Linkedin vittnar om att det sociala mediet nu gjort några av sina första rekryteringar i Sverige.


Ämnen i artikeln:

TikTokRekrytering

Kinesiskt ägda Tiktok har på kort tid seglat upp som en utmanare till sociala medier som Instagram och Facebook. I början av 2020 laddades appen ner 315 miljoner gånger, vilket är nytt världsrekord för antal nedladdningar under ett kvartal. 

När Tiktok rekryterar svenskt är det bland annat personer med bakgrund från Snapchat, Schibsted och Facebook. Det skvallrar tre nya jobbuppdateringar om på Linkedin. 

Bland de nyanställda finns Rebecca Kortenius, som tar rollen som brand partnerships manager. Bakom sig har hon sex år på Facebook, senast som sales enablement i Nordamerika. 

Även Linnea Johansson, med fyra års erfarenhet som client manager på Schibsted Media Group, ansluter som agency partnership manager. 

2017 blev Emma Lundgren Snapchats första rekrytering i Sverige, för att arbeta med sponsrade geofilter, filter och annonser. Nu står det klart att hon även blir en av Tiktoks första rekryteringar i Sverige, då hon nu börjar arbeta som agency partnerships lead. 

Resumé har sökt Emma Lundgren som inte ställer upp på intervju. Istället hänvisar hon till Tiktokts Europeiske kommunikationschef Natali Ziv, som skriver att nyanställda inte tillåts intervjuas av media. Natali Ziv kan inte heller bekräfta namnen eller storleken på den grupp som ska arbeta med Tiktok i Sverige. 

Det är sedan tidigare känt att Facebooks head of agency Liv Sandberg rekryterats som nordisk chef på Tiktok, vilket Dagens Media rapporterat om. 

Läs mer: De täljer guld med pennkniv på Tiktok: ”Många förstår inte vad de missar” 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

TikTokRekrytering

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.