Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Tillbaka på Sportbladet efter Viasat-sejour

Publicerad: 24 september 2012, 09:48

Amanda Fredin.

För ett år sedan blev Amanda Fredin Viasats efterträdare till Sladjan Osmanagic i fotbollssändningarna. Men sedan några månader tillbaka är hon tillbaka på sin gamla arbetsplats Sportbladet.


–      Jag hade ett ettårskontrakt med Viasat som helt enkelt tog slut, inte mer dramatiskt än så. Under våren hörde dessutom Sportbladet av sig och undrade om jag ville åka till London över sommaren och bevaka OS för deras räkning, och ja, den upplevelsen kunde jag så klart inte tacka nej till. Jag programledde ett webb-tv-program som sändes live varje kväll från OS-området, säger Amanda Fredin, programledare, producent och reporter i Sportbladets webb-tv-sändningar.

Nu är hon sysselsatt med en ny satsning på Sportbladet.

– Just nu jobbar jag med en ny podcast, som faktiskt gick upp på ITunes och Aftonbladet.se idag. En fotbollspodd där jag och några andra Sportbladet-profiler snackar svensk och internationell fotboll, högt och lågt, avslappnat och opretentiöst.

– Jag älskar podcasts och lyssnar själv på en massa gott och blandat, men jag har saknat svenska motsvarigheter till de sportpoddarna som engelsmännen och amerikanarna fullkomligt spottar ur sig. Så efter att jag tjatat lite på cheferna så fick vi idag testa att sno ihop en egen.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.