Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Toppchefer på TV4 lämnar när kanalchefsrollen plockas bort

Publicerad: 12 maj 2017, 09:45

Hans Pekkari och Marit Danielsson.

Marit Danielsson, chef på Sjuan, och Hans Pekkari, chef på TV12, lämnar TV4:s organisation när kanalchefsrollerna försvinner.


Ämnen i artikeln:

SjuanBonnier BroadcastingMarit DanielssonHans PekkariTV4TV12

I samband med att TV4 och Bonnier Broadcasting gör om sin organisation väljer man att plocka bort kanalchefsrollerna. Detta innebär att både Sjuans kanalchef, Marit Danielsson, och Hans Pekkari, chef för TV12, lämnar organisationen.

Bonnier Broadcasting och TV4 annonserade den 19 april att man skulle genomföra stora sparpaket och spara in 400 miljoner kronor de närmsta två åren. I samband med sparpaketet berättade man även att 90 tjänster skulle försvinna inom företaget, de flesta inom chefsled.

- Både Marit och Hans lämnar TV4-gruppen med flaggan i topp. Sjuan har precis nått ett historiskt mål, att bli större än TV3 i sin huvudmålgrupp kvinnor 25-59, och TV12 gör sin bästa månad någonsin i april. En stor eloge till Hans och Marit som har gjort ett väldigt bra jobb med de kanalerna, säger TV4-gruppens kanalchef Fredrik Arefalk som också berättar att de samlat innehållsbudgeten för alla kanaler med hopp om att optimera helheten.

Marit Danielsson berättar att hon ska gå vidare med egna projekt inom media.

– Jag har svår passion för breda produkter på dekis – älskar att ta tag i sådana. Men jag är verkligen öppen för allt möjligt. Mitt andra spår utgår från det som varit ett hobbyprojekt på sistone, jag och min kille kommer ut med en bok nästa vecka och jag skulle gärna skriva mer framöver, berättar hon i en intern artikel.

Hans Pekkari, som gjorde debut på TV4 i samband med fotbolls-VM 94 när kanalen startade dagliga digitala sportsändningar, och sedan tre år tillbaka har lett kanalerna Sjuan och TV4 Sport, har ännu inte spikat hur framtidsplanerna ser ut.

– Framför allt känner jag en stolthet över mina 23 år på TV4 och allt vi uträttat tillsammans. Självklart är det också känslosamt att lämna alla fantastiska kollegor i hela huset, inte minst på sportavdelningen, där jag tillbringat nästan 20 av de 23 åren. Samtidigt känns det logiskt och naturligt att nu söka nya utmaningar utanför Tegeluddsvägen i och med att det uppdrag jag fick med TV12 för tre år sedan är genomfört och att rollen som kanalchef nu försvinner, säger Hans Pekkari.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.