Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Toppcheferna lämnar McDonald's

Publicerad: 26 oktober 2017, 07:52

Raymond Mankowitz och Jeff Jackett.

Foto: Pressbilder

McDonald's kommunikationsdirektör Raymond Mankowitz och marknadsdirektören Jeff Jackett lämnar bolaget. Enligt Resumés uppgifter efter oenighet med de nya ägarna. – Det är inget jag har hört talas om, säger presschefen Henrik Nerell.


Ämnen i artikeln:

McDonald's

Raymond Mankowitz har varit McDonald's Sveriges kommunikationsdirektör de senaste 12 åren och legat bakom en lång rad hyllade kampanjer. Senast "Gör Donken" som fått stor uppmärksamhet och vunnit ett flertal priser. Sammanlagt har han arbetat 24 år inom snabbmatskedjan, men lämnar nu alltså företaget.
– Det stämmer, säger han när Resumé ringer upp.

Läs en längre intervju med Raymond Mankowitz här.

Även marknadsdirektören Jeff Jackett slutar. Han kom till snabbmatskedjan år 2012 från Pepsi.

Enligt uppgifter till Resumé handlar avhoppet om att McDonald's nye ägare, den brittiska finansmannen Guy Hands och hans uppköpsfond Terra Firma, är missnöjda med bolagets framtida kommunikationsstrategi. Men den uppgiften dementerar presschefen Henrik Nerell.
– Det är inget jag har hört talas om, säger han.

– De båda cheferna är fortfarande anställda på företaget under en övergångsperiod för att säkerställa en smidig och professionell överlämning, fortsätter han.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

McDonald's

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.