Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk på väg

Toppnamn förstärker TV4

Publicerad: 23 November 2016, 12:17

Maria Mowbray och Cem Yeter.

Foto: Pressbilder

Förre Mastiff-vd:n Cem Yeter blir creative director på TV4. Samtidigt återvänder Maria Mowbray som ny utvecklingschef.


Ämnen i artikeln:

MastiffJakob HanssonTV4Cem Yeter

Under sin tid på produktionsbolaget Mastiff var Cem Yeter med och skapade några av TV4:s största publiksuccéer som Så mycket bättre och Let's Dance. Närmast har han arbetat som vd för Zodiaks USA-kontor i Los Angeles. Nu får han en skräddarsydd roll som creative director på kanalen.
– Det känns verkligen helt rätt att anta utmaningen och kliva över på kanalsidan för att få chansen att utvecklas och lära mig nya saker. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet från att utveckla och producera breda underhållningsformat, och ser fram emot att få jobba med några av de skarpaste och mest passionerade som finns i branschen, säger Cem Yeter i ett pressmeddelande.

TV4 värvar också tillbaka den förre programchefen Maria Mowbray, som under en tid frilansat för flera svenska tv-kanaler. Nu blir hon istället utvecklingschef.
– Att i det läge vi befinner oss få fokusera på den här delen av verksamheten, med utveckling och beställning av program, det är ett drömjobb. Det team vi nu sätter ihop besitter otroligt mycket erfarenhet och kunskap, som gör att vi tillsammans med produktionsbolagen ska kunna jobba ännu mer djupgående med utvecklingsarbetet, säger hon.

Den nuvarande utvecklingschefen Jakob Hansson får istället en mer renodlad senior programutvecklarroll. Malin Knave går från jobbet som produktionschef till att istället bli senior exekutiv producent på programavdelningen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.