Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Toppolitiker värvas till byrå specialiserad på offentliga upphandlingar

Publicerad: 10 september 2020, 09:46

Public Affairsbyrån TeneliusHolm, som beskriver sig som experter på offentlig upphandling, värvar Lotta Edholm (L), statlig utredare och nyligen avgånget skolborgarråd i Stockholm där hon varit en av de mest framträdande lokalpolitikerna under 15 år,.


Ämnen i artikeln:

UpphandlingLiberalerna

TeneliusHolm grundades så sent som 2018 av Håkan Tenelius (Vårdföretagarna) och Stefan Holm (Almega). Nischen är att bara en rådgivare på den offentliga marknad som omsätter cirka 1 000 miljarder per år.

Pa-byrån har kunder på både myndighetssidan och bland företag/organisationer. Under verksamhetsåret 2019 omsatte byrån 2,3 miljoner kronor och gjode ett rörelseresultat (EBIT) på 363 000 kronor.

Lotta Edholm
efterträdde Jan Björklund som skolborgarråd och gruppledare för Liberalerna i Stockholms stadshus 2006. Hon har tidigare varit ordförande i ungdomsförbundet, suttit i riksdagen och varit ledamot i partistyrelsen sedan 2009 där hon också ingått i partiledningen till och med 2019. I januari lämnade hon Stockholmspolitiken efter 21 år

– Med Lotta Edholm kan vi erbjuda ännu mer kvalificerade tjänster. Hon har djup kunskap om politikens roll när det gäller offentlig upphandling. Fackområdet utbildning och skola är Lotta expert på. Hon har erfarenhet av både framgångsrika samarbeten och kriskommunikation, säger Stefan Holm, vd i TeneliusHolm i en kommentar.

Lotta Edholm arbetar initialt på deltid hos TeneliusHolm. Hon kommer att fullfölja sitt uppdrag som statlig utredare av språkutveckling i förskolan, vilket planeras vara klart i slutet av hösten. 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

UpphandlingLiberalerna

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.