Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Tove Langseth: Därför lämnar jag DDB

Publicerad: 10 april 2018, 15:57

Tove Langseth.

Foto: Andreas Elgstrand

Tove Langseth slutar på Nord DDB efter tio år på byrån, varav det senaste som vd. Hon förnekar att någon schism ligger bakom beslutet.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerDDB StockholmTove LangsethNord DDB

Tove Langseths karriär inleddes på den klassiska reklambyrån Paradiset på 1990-talet, som faktiskt ligger till grund för det som är Nord DDB i dag. Efter en vända på bland annat Lowe Brindfors återvände hon till det som då var DDB Stockholm tillsammans med sin partner – copywritern Olle Langseth. De senaste tio åren har hon varit en av byråns tongivande kreatörer och utsågs för drygt ett år sedan till vd efter David Sandström.

I höstas stöptes DDB Stockholm om till Nord DDB tillsammans med systerbyråerna i de nordiska länderna. Andreas Dahlqvist värvades hem från Grey i New York och blev kreativt ansvarig för hela regionen. Tove Langseth har varit med i det inledande arbetet med att forma det nya erbjudandet, men väljer nu att kliva av.
– Vi befinner oss i en brytpunkt med byrån, och då är det naturligt att man funderar över vad man vill göra de kommande tio åren. Vi står inför en resa med byrån men trots det vill jag ha ett nytt spännande sammanhang. Detta är ett beslut som vuxit fram under de senaste månaderna, säger hon.

Något nytt jobb har Tove Langseth inte klart.
– Jag har inte bestämt vad jag ska göra än. Genom alla år har jag hoppat mellan jobb och yrkesroller. Jag bestämde mig för att avsluta på DDB innan jag ger mig in i något nytt, inte minst av lojalitet mot byrån. Det ska bli spännande att ta mig tid att tänka efter vad jag vill göra härnäst.

Finns det någon konflikt bakom beslutet?
– Nej, ingen som helst. Jag behöver hitta ny energi någon annanstans. Men det har varit ett svårt beslut att fatta.

Kommer du att landa på Forsman & Bodenfors precis som Olle?
– Jag har på riktigt inte bestämt mig för vad jag ska göra. Det finns byråer jag verkligen respekterar, och många människor jag tycker är intressanta som jag kommer träffa. Men det finns så många olika sätt att arbeta med kreativitet i dag. Så jag kanske startar egen byrå, startar ett eget varumärke, jobbar på ett varumärke eller börjar på en byrå – det är exakt dessa saker jag ska ta mig lite tid att undersöka.

Vad är ditt starkaste minne från DDB-tiden?
– Det är svårt att lyfta något enskilt – det finns tusen saker. Men jag är stolt över att vi alltid, alltid har haft det kreativa i fokus, även när vi har vuxit mycket. Jag är stolt över jobbet vi gjort med kulturen på byrån de senaste åren. Vi har fokuserat på jämställdhet, inget unikt för oss, men det var viktigt och nyttigt. Min övertygelse är att en trygg kultur är en förutsättning för att göra de vassaste jobben.

Andreas Dahlqvist tar över vd-rollen på DDB parallellt med uppdraget som ecd i Norden. Byråchefen Maja Siösteen får utökat ansvar för att leda det dagliga arbetet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.