Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Tove Svenonius är Ekots nya inrikeschef

Publicerad: 9 maj 2016, 07:53

Foto: Pablo Dalence/Sveriges Radio

Den nuvarande planeringsredaktören på Ekot, Tove Svenonius, blir ny inrikeschef på Ekot. Hon efterträder då Per Eurenius som avslutar sin 40-åriga karriär på Ekot.


Ämnen i artikeln:

EkotSveriges Radio

Med tolv år av arbete på Sveriges Radio i bagaget intar nu Tove Svenonius en ledarposition. Hon kommer ha högsta ansvaret för reportrarna och kommer ansvara för samhällsgruppen, politikgruppen, riksreportrarna och Ekonomiekot.

– Tove är en omvittnat skicklig nyhetsjournalist och uppskattad chef som inte bara kommer kunna främja sin del av organisationen utan även bidra positivt till hela Ekots utveckling, säger Ekochefen Olle Zachrison i ett uttalande.

Tove Svenonius ser framemot det nya uppdraget.

– Ekot ska sticka ut med vassa egna nyheter, smarta analyser, starka reportage och omskakande grävjournalistik samtidigt som vi ska komma ut bättre digitalt och i sociala medier. Så det är en spännande uppgift och kul utmaning som jag tar mig an med stor ödmjukhet, säger Tove Svenonius.

Louise Lindberg

Ämnen i artikeln:

EkotSveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.