Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

TT byter redaktionschef

Publicerad: 1 februari 2016, 15:19

Daniel Kjellberg, ny redaktionschef på TT.

Daniel Kjellberg tar över som redaktionschef på TT. Mats Johansson får nya uppgifter på nyhetsbyrån.


Ämnen i artikeln:

Jonas ErikssonTT NyhetsbyrånMats Johansson

Daniel Kjellberg rekryteras internt från jobbet som en av två nyhetschefer. Nu får han ett helhetsansvar över det redaktionella arbetet på TT. Han har arbetat på företaget sedan 2002 och har det senaste året suttit med i redaktionsledningen.
– Det är ett otroligt spännande uppdrag. TT Nyhetsbyrån har tagit flera viktiga steg framåt det senaste året – med satsningar på bland annat rörlig bild, direktrapportering, modernare leveransformat och utveckling av verktyg för digitalt berättande. Här kommer, vid sidan av att fortsätta vässa vårt övriga nyhetsarbete alla tider av dygnet, en stor del av vårt fokus att ligga även den närmaste framtiden, säger Daniel Kjellberg i ett pressmeddelade.

Redaktionschefen Mats Johansson, som haft jobbet de senaste 12 åren, får nya uppdrag hos TT. Exakt vad dessa innebär är oklart.
– Det känns helt rätt i tiden att Daniel kliver upp. Vi har nyligen genomgått en stor omorganisation och allt börjar sätta sig. Parallellt har vi utvecklat många nya redaktionella produkter och tjänster under de senaste åren. Fokus framöver blir att ta vår redaktion ytterligare ett steg in i framtiden och det är jag övertygad att Daniel är rätt person att göra, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån, som samtidigt tackar företrädaren.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.