Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Tunga värvningen: Eva Hamilton till Filip & Fredriks bolag

Publicerad: 7 april 2016, 09:36

Eva Hamilton får ett nytt uppdrag.

SVT:s förre vd kan tydligen inte släppa tv-branschen. Nu blir hon styrelseordförande i duon Filip & Fredriks produktionsbolag Nexiko.


Ämnen i artikeln:

NexikoFredrik WikingssonMexiko MediaEva HamiltonFilip HammarLars Beckung

Produktionsbolaget startade 2013 och är grundat av Lars Beckung, Filip Hammar och Fredrik Wikingsson och bytte nyligen namn till Nexiko från Mexiko Media i samband med en internationell storaffär.

LÄS MER: Eva Hamilton går in i Lindex styrelse

Nu har de också alltså fått Eva Hamilton med på banan. Hon var vd på SVT mellan åren 2006 och 2014 och sitter sedan tidigare i styrelsen för Lindex, Fortum, LKAB och IVA.

LÄS MER: Mexiko Media blir Nexiko

Sitt nya uppdrag kommenterar hon så här:

– Jag har känt killarna i Nexiko sedan många år och har alltid gillat dem. De står för bra saker, de är extremt proffsiga, de är roliga, de är snälla! Och de har samlat produktionsbolagssveriges bästa människor runt sig. Det märks extra tydligt just nu, när Nexikos program är närvarande i alla de fyra stora tv- bolagen. När jag fick frågan om att bli deras ordförande blev jag rent och oförbehållsamt glad.

LÄS MER: Eva Hamilton lämnar SVT

Företagets vd Lars Beckung är mycket nöjd med sin värvning.

– Eva ledde Sveriges största mediebolag genom en otroligt spännande tid. Vi nyper oss i armen och är otroligt lyckliga att hon tagit sig an uppdraget som vår styrelseordförande. Jag har alltid haft en väldigt stor respekt för Eva och tycker att hon är modig, nyfiken och väldigt smart. Det är precis vad vi behöver när vi tar vårt bolag vidare i en snabbt föränderlig värld. Att hon dessutom är en ljuvlig människa och väldigt rolig är en bonus, säger han i ett pressmeddelande.

Nexiko står bakom format som Vänligen Lars Lerin, Trevligt folk och Veckans Svensk.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News