Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Tv-räv tar över efter skandal-vd:n

Publicerad: 30 september 2016, 08:37

Michael Porseryd blir ny vd på SF Studios

Slagsmål, sprit, sexism. Nu tar Michael Porseryd över som vd för SF Studios efter skandalchefen Jonas Fors.


Ämnen i artikeln:

Michael PorserydSF Studios

SF Studios styrelse har utsett Michael Porseryd till ny vd för SF Studios. Han tillträder sin nya tjänst under första kvartalet nästa år.

Han har en bakgrund på produktionsbolagssidan. Han byggde upp Endemol mellan 2010 och 2015. Innan dess var han operativ chef och vice vd för Metronome Film & Television.

Han kommer till ett bolag som svärtades ner av skandaler strax innan sommaren. Då riktade flera medarbetare kritik mot vd:n Jonas Fors och anklagade honom för att ha skapat en "sexistisk grabbkultur" på SF.

Under vårens filmfestival i Cannes hamnade Jonas Fors också i slagsmål med en norsk producent inne på en nattklubb. Han kritiserades också på grund av att SF spenderat runt en halv miljon kronor i veckan för att hyra lyxyachten Naugthy by Nature, och för besök på klubben VIP-room i Cannes.

När skandalen blev offentlig växte kritiken och Jonas Fors fick lämna vd-stolen.

– Jag är mycket glad över förtroendet att få vara med och leda och utveckla Nordens ledande filmbolag. SF Studios har en genomarbetad strategi där man sätter innehållet i centrum, kontinuerligt anpassar SF Studios till omvärldens krav, och satsar på nya distributionsvägar för att tillgängliggöra film och tv-serier till en bred publik. Jag tycker att SF Studios är mycket väl rustat för att fortsätta växa både i och utanför Norden och ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med all den talang som finns på plats, säger Michael Porseryd i ett uttalande

Ulrika Saxon, Bonnier AB:s ägarrepresentant i SF Studios styrelse:

– Michael har en lång och gedigen branscherfarenhet från både produktionsbolag och som köpare av innehåll såsom film- och tv-rättigheter. Jag är övertygad om att han tillsammans med SF Studios medarbetare och samarbetspartners i svensk och nordisk filmbransch har alla förutsättningar att fortsätta utveckla SF Studios till att bli Europas mest intressanta filmstudio", säger Ulrika Saxon, Bonnier AB:s ägarrepresentant i SF Studios styrelse.

Idag omfattar SF Studios verksamhet lokal och internationell produktion av filmer och tv-serier, inköp av rättigheter, nordiska samproduktioner, distribution på den nordiska och internationella marknaden samt digitala konsumenttjänster.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Michael PorserydSF Studios

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.