onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

TV4 värvar Eurovision-producent

Publicerad: 25 januari 2018, 11:51

Sven Stojanovic producerade finalen av Eurovision Song Contest i Stockholm år 2016. Från och med i mars kommer han att ingå i teamet som tog fram TV4:s nyhetsstudio i en helt ny specialistroll som creative director under innehållschefen Åsa Sjöberg.

Ämnen i artikeln:

Creative director

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Sven Stojanovic återvänder till TV4/Bonnier Broadcasting efter drygt 15 år. Han kommer senast från en liknande roll på Meter och har under sin karriär arbetat med en mängd stora projekt. I Sven Stojanovics roll som creative director på innehållssidan ingår att jobba med att kvalitetssäkra specifika produktioner på programavdelningen och i nyhetsverksamheten. Han kommer därmed att jobba tillsammans med de kreativa team som driver program- och innehållsutvecklingen inom Bonnier Broadcasting.

— Sven är en av Sveriges mest erfarna och bästa producenter med många enormt stora projekt på cv:t, vilket gör att han passar utmärkt i den här rollen. Han har en unik kompetens med bakgrund i bildproduktion, har gjort stora reality- och studioproduktioner och kan teknik, som är avgörande för att nå fullständiga tv-upplevelser. Sven var även med i teamet när vår nyhetsstudio togs fram och är väl bekant med både verksamheten och personal inom nyhetsverksamheten, studio- och produktionshubben och programavdelningen, säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör i en kommentar.

– Hela tjänsten är som en enda stor present. Jag får en unik möjlighet här, när jag kliver över till kanal och samtidigt kan fortsätta jobba med det jag älskar så mycket. Det vill säga att fullfölja det kreativa arbetet med innehåll och hur det bäst gifter sig med det visuella - formen och genomförandet. Att få göra det tillsammans med superproffsiga team i Sveriges största mediehus, som sedan länge är sprängfyllt av duktiga människor, känns oerhört inspirerande, säger Sven Stojanovic i en kommentar,

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev