Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Twitch rustar för nordisk expansion

Publicerad: 21 februari 2018, 08:35

Streamingplattformen Twitch rekryterar Anders Svensson som ny sales director för den nordiska marknaden.


Ämnen i artikeln:

TwitchAnders SvenssonAmazon

Anders Svensson rekryteras till Twitch från Keyflow där han haft rollen som partner sales director. Tidigare i karriären har han bland annat jobbat på Znaptag, Spotify och Spray.

– Jag har följt Twitch på nära håll och varit fascinerad över hur de lyckats använda de live-sända interaktiva egenskaperna hos sin tjänst tillsammans med framstående personligheter för att skapa skräddarsydda reklamkampanjer för några av världens största varumärken. Jag ser fram emot att få representera denna kreativitet och skaparkraft på den nordiska marknaden då vår målgrupp är högt eftertraktad men samtidigt svår att nå genom reklam och marknadsföring, säger Anders Svensson.

Den Amazon-ägda och gaminginriktade streamingplattformen har de senaste stärkt sin ställning på den nordiska, såväl som den globala, marknaden. I Sverige och Norge är den genomsnittliga tiden för en Twitch-användare 111 minuter om dagen. Totalt har plattformen 3,5 miljoner månatliga besökare i Norden.

– Den nordiska regionen är en av de viktigaste för Twitch genom att vi har fortsatt att bygga ett starkt community med både skapare och tittare – samtidigt som vi stöttar deras världsledande esport-scen. Med Anders och hans breda erfarenhet av att sälja skräddarsydda lösningar i spetsen för vår lokala närvaro kommer vi kunna vidare förbättra våra relationer med både annonsörer och mediebyråer i Norden, Burkhard Leimbrock, commercial director, Europe och managing director, Sverige.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

TwitchAnders SvenssonAmazon

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.