fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ulf Magnusson får lämna Alma Talent

Publicerad: 7 september 2018, 07:31

Efter en tung ekonomisk period lämnar Ulf Magnusson positionen som vd för Alma Talent Media.

Ämnen i artikeln:

Alma Media

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


De senaste åren har varit tunga för Alma Talent Media på den svenska marknaden. 2015 köpte koncernen upp svenska Talentum med titlar som Ny teknik, Affärsvärlden och Dagens Media men koncernen har på den svenska marknaden haft svårt med sin digitala omställning. Sedan 2008 har omsättningen succesivt rasat samtidigt som man sedan 2012 haft svårt att leverera vinst.

Tidigare i år valde Alma Media att avveckla sin eventverksamhet och tolv personer fick lämna bolaget. Eventproduktionen har istället lagts ut på externa aktörer.

Tidigare i somras sålde även Alma Talent Media titlarna Dagens Media och Medievärlden till Bonnier Business Media, där även Resumé ingår.

Och nu får bolagets vd, Ulf Magnusson, lämna Alma Talent Media. Ulf Magnusson har jobbat inom Alma de senaste åtta åren, varav de två senaste som vd på Alma Talent Media.

– Jag tackar Ulf för hans insatser för Alma Media under alla dessa år. Nu genomför vi flera strategiförändringar och båda parter är överens om att det här är rätt beslut när vi går mot en mindre och mer snabbfotad svensk del av Alma Talent, säger Juha-Petri Loimovouri, vd på Alma Talent som kommer kliva in som Ulf Magnussons tillfälliga ersättare.

Förutom Ny Teknik och Affärsvärlden ger Alma Talent Media även ut titlarna Lag & Avtal, Arbetarskydd, Personal & ledarskap samt Teknikhistoria.

– Jag har haft många bra år inom Alma Media. Den omstrukturering som nu sker är ett måste för att verksamheten ska kunna fortsätta vara en viktig aktör på den svenska mediemarknaden. Jag delar styrelsens beslut att det är dags för förändringar även på ledningsnivå, säger Ulf Magnusson i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev