Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ulrika Good lämnar Dear Friends

Publicerad: 30 september 2015, 09:32

Ulrika Good ska jobba som frilans.

Foto: Andreas Elgstrand.

I samband med att Dear Friends Shout tvingas säga upp personal lämnar den flerfaldigt prisbelönta copywritern Ulrika Good byrån.


Ämnen i artikeln:

CopywriterDear FriendsUlrika Good

I våras tog Dear Friends över delar av personalen från den konkursade reklambyrån Shout. Efter sommaren visade det sig att det finns en övertalighet som innebär att de nu tvingas säga upp personal. En av dem som får lämna byrån är Ulrika Good.
– Jag är en av dem som sägs upp nu. Det kanske låter som en efterhandskonstruktion, men det betyder att jag kan göra något som jag har funderat på länge; att fortsätta i egen låda. Dels kan jag konceptualisera mina kunskaper om sociala medier, dels kan jag skriva krönikor och annat som ligger utanför det som är hardcore copywriting, säger hon.

Ulrika Good började på Dear Friends år 2013. Tidigare har hon jobbat på bland annat CP+B och Goss, där hon belönats med flera priser genom åren. Nu kommer hon att fortsätta som frilansare och erbjuda sina tjänster tillsammans med ad:n Martin Hummel-Gradén som också lämnar Dear Friends Shout.
– Vi är två Guldäggsbelönade kreatörer som kan erbjuda våra tjänster billigare än de stora fina byråerna, säger Ulrika Good.

Hur kändes det att tvingas sluta?
– Det är aldrig festligt, men det var inte direkt oväntat heller. Jag hade redan börjat se om mitt hus i tankarna.

Hur var tiden på Dear Friends?
– Den har varit jättebra. Den stora positiva saken har varit alla fantastiska människor som jag har fått jobba med. Det har också varit väldigt mycket digitala projekt som har varit utvecklande. Men nu är det dags att gå vidare.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.