Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Unni Jerndal lämnar Polisen i protest

Publicerad: 6 oktober 2016, 13:35

Unni Jerndal lämnar Polisen

Unni Jerndal, chef för polisens kommunikationsavdelningen lämnar sitt uppdrag på dagen.


Via ett pressmeddelande som Polisen skickade ut under torsdagseftermiddagen kom nyheten att Unni Jerndal lämnar jobbet som chef för polisens kommunikationsavdelning. Hennes förordnande går egentligen ut först 2018, men nu lämnar hon alltså på dagen.

– Jag har idag slutfört samtal med rikspolischefen om funktionen som kommunikationsdirektör för myndigheten. Vi är överens om att vi inte är överens om hur funktionen ska arbeta. Därför väljer jag att lämna uppdraget, säger Unni Jerndal i pressmeddelandet.

Unni Jerndal har under tiden på posten mött kritik både internt och externt för Polisens kommunikationsarbete. I början av året kritiserades kommunikationsavdelningens upphandling av Prime som pr-byrå och kritiska röster och också höjts mot hennes ledarskap.

Birgitta Dunér kanslichef på kommunikationsavdelningen, är tillförordnad kommunikationsdirektör medan rekryteringen av ny kommunikationsdirektör pågår.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.