Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Uppmärksammad Göteborgspolitiker till Gullers Grupp

Publicerad: 14 augusti 2019, 12:05

Tidigare i år avgick Shahbaz Khan (S) från sin post som kommunalråd i Göteborg med ansvar för trafik, miljö och stadsutveckling. Nu ansluter han till Gullers Grupp.


Ämnen i artikeln:

Gullers Grupp

Det senaste året har det stormat rejält kring Socialdemokraterna i Göteborg och speciellt kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson.

I samband med turbulensen valde Shahbaz Khan, kommunalråd med ansvar för trafik, miljö och stadsutveckling, att avgå efter oenigheter med Ann-Sofie Hermansson.

– Det har varit ett otroligt svårt beslut att ta. Som jag verkligen har dragit mig för. Men jag frågade mig: Kan jag stå för detta? Kan jag stå för det sättet vi arbetar i Stadshuset i dag? Jag kan inte det. Då kan jag inte vara kvar på den posten, berättade Shahbaz Khan för Expressen i samband med sin avgång.

Nu ansluter han till Gullers Grupp där han kommer att jobba med public affairs och stadsutveckling.

– Stadsutveckling, trafik och hållbar infrastruktur är områden högt upp på agendan, inte minst för många av våra uppdragsgivare. Genom att rekrytera Shahbaz Khan kan vi stärka vårt erbjudande med en person som inte bara brinner för frågorna, utan själv lett denna typ av processer i en stad där mycket händer. Med Shahbaz kan vi ge kunder över hela landet tillgång till en spetskompetens inom ett område som bara kommer att öka i betydelse, säger Ulf Dahlqvist, vd för Gullers Grupp.

– Jag är en resultatinriktad person som vill att insatser ska ge effekt, i bästa fall en förlösande effekt i frågor som är viktiga för samhället. Att bygga och skapa städer som fungerar, inte bara idag utan också för nästa generation, är en ödesfråga. Där måste det offentliga och det privata samverka och jag hoppas med mina erfarenheter kunna fortsätta bidra till det från ett annat perspektiv. Gullers Grupp med sitt fokus på samhällsaktörer känns som rätt plats för det arbetet, säger Shahbaz Khan.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Gullers Grupp

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.