Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Var med och byggde upp Hemnet – nu tar han över Booli

Publicerad: 3 januari 2017, 14:34

Andreas Löwgren.

Foto: Petter Magnusson

Andreas Löwgren lämnade Hemnet 2015 efter sju år som försäljningsdirektör. Nu tar han över som tf.vd på konkurrenten Booli.


Ämnen i artikeln:

Andreas LöwgrenHemnet

Hösten 2015 valde Andreas Löwgren, med ett förflutet i mediebranschen, att säga upp sig från Hemnet. Där hade han arbetat sedan 2009 och tillsammans med vd:n Carl-Henrik Borg byggt upp hela organistionen.

Istället blev han vd på det digitala utvecklingsbolaget Effektverket. Men den sejouren varade bara i knappt ett år. I höstas gick han lämligen över till SBAB, och nyligen fick han frågan om han kunde tänka sig att hoppa in som vd för bostadssajten Booli under 2017 då den ordinatie vd:n Kalle Nilvér skulle vara föräldraledig.
– Det var inte min tanke från början att hoppa in på Booli. Men när Kalle blev pappaledig fick jag frågan om jag kunde tänka mig att bli tf.vd, och det känns förbannat roligt. Det är klart att det kommer väcka en del känslor. Samtidigt vill jag nyttja de kunskaper och erfarenheter som jag har. Booli är en rolig produkt, så det kändes självklart att tacka ja, säger han.

Booli ägs av SBAB och kämpar om att ta marknadsandelar av Hemnet som dominerar marknaden för bostadsannonser. Andreas Löwgren ser det som en rolig utmaning om att få jaga istället för att bli jagad, som han uttrycker det.
– Jag har stor respekt för Hemnet eftersom jag varit med och byggt upp bolaget. Så det är klart att det känns annorlunda. Samtidigt behövs det konkurrens på marknaden, så därför är det bra att Booli finns. Men mitt uppdrag är inte att direkt kriga mot dem utan att göra en så bra tjänst som möjligt för bostadsköpare och säljare.

I december stod det klart att investmentbolaget General Atlantic tillsammans med Pierre Siri och Henrik Persson köper Hemnet till en värdering av två miljarder kronor.
– Jag tror det kommer att förändra en hel del. En av Hemnets framgångsfaktorer är att man har varit mäklarägda. Men de är också så starka att det inte finns någon risk i det korta perspektivet att de skulle tappa sin position. Pierre Siri är en duktig person och har ingångar på Schibsted. Vi får se hur de utnyttjar sina relationer, säger Andreas Löwgren.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Andreas LöwgrenHemnet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.