Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Växer i rekordfart – testleverantören rekryterar ny kommunikationschef

Publicerad: 12 juni 2020, 07:49

Noviral säljer antikroppstester för coronaviruset. Trots att Folkhälsomyndigheten avråder från testerna har de växt i rekordfart. Nu hämtar de in den tidigare medicinjournalisten Anders Åker som ny pr- och kommunikationschef.


Noviral grundades av en rad profiler och investerare inom medicin, teknik och logistik med målet att bidra till ökad testning för antikroppar mot coronaviruset. Bland de mer profilerade namnen bakom bolaget finns bland andra Mouna och Saeid Esmaeilzadeh. Testet är godkänt av amerikanska FDA, har validerats av forskare på Uppsala universitet men Folkhälsomyndigheten avråder fortfarande från användandet av det. Trots det har en lång rad företag och offentliga verksamheter valt att köpa in det för att testa sin personal.

Nu rekryterar de sin första pr- och kommunikationschef Anders Åker.

– Det känns fantastiskt att ha en så pass kompetent person som Anders Åker ombord och som kan stärka upp företag och ledningsgrupp när vi växer som vi gör nu, säger Mikael Jämtberg, vd Noviral.

Anders Åker har de senaste tio åren jobbat som journalist och chefredaktör på doktorn.com och tidningen Doktorn.

– Möjligheten att vara med och påverka i spåren av den tragedi som covid-19 har inneburit för världens befolkning är för stor för mig att ignorera. Jag kommer fortsatt värna min integritet som medicinsk journalist i grunden, det här är en annan typ av uppdrag. Efter tio år i egenskap av att delvis mer rapportera ger jag mig nu in i en mer pragmatisk verksamhet vars viktiga uppdrag är att motverka pandemin och samtidigt bidra till att öppna upp samhället, säger Anders Åker.

Anders Åker tar plats i bolagets ledningsgrupp och kommer att ansvara för all intern- och extern kommunikation.

– För att förstå och kommunicera de stora frågor som uppkommer till följd av Covid-19 och inte minst den teststrategi som kommer från regering och myndigheter kommer min bakgrund som medicinsk journalist och kommunikatör inom medicin och hälsa väl till pass. Personligen känns det spännande att hamna rakt i hetluften med en nyckelspelare som Noviral, säger Anders Åker.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.