Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Vd-byte på Diplomatgruppen

Publicerad: 15 oktober 2019, 11:09

Oscar Hylén och Sonja Rasin.

När Oscar Hyléen går vidare till kundsidan kliver Diplomat Communications tidigare vd Sonja Rasin upp och tar över som vd för hela Diplomatgruppen.


Ämnen i artikeln:

Diplomat CommunicationsSonja Rasin

Diplomatgruppen består av PA-byrån Diplomat Communications, den kreativa kommunikationsbyrån Strateg och contentbyrån Tale. Tidigare drev man även varumärkesbyrån YouMe Agency och designbyrån Repeat Studio, två verksamheter som införlivats i Strateg. Enligt det senaste bokslutet omsatte byrågruppen 165 miljoner kronor med en byråintäkt på 115 miljoner kronor. Totalt jobbar cirka 100 medarbetare på de tre byråerna.

Nu får Diplomatgruppen nytt ledarskap i form av Sonja Rasin, tidigare vd på Diplomat Communications. Sonja Rasin har jobbat inom byrågruppen sedan 2010, bland annat som seniorkonsult. Tidigare i karriären har jobbat på bland annat JKL och Framfab samt drivit en egen byrå i USA.

– Jag är glad och sporrad inför uppgiften och förtroendet att ta Diplomatgruppen in i nästa tillväxtfas. Vi har redan idag ett av marknadens mest dynamiska erbjudanden inom kommunikationsrådgivning. Våra kunders kommunikationsutmaningar ställer ökade krav på bred förmåga av kompetenser i samverkan. Vi arbetar sedan några år som en hybridbyrå med ett antal spetsar. Nu ser jag fram emot att fortsätta utveckla vårt erbjudande tillsammans med medarbetare och kunder, säger Sonja Rasin, VD för Diplomatgruppen, i ett pressmeddelande.

Diplomatgruppen har tidigare letts av Oscar Hyléen som nu går vidare kundsidan. I en tidigare intervju med Resumé har han berättat att hela byrågruppen de senaste åren ställt om sitt erbjudande till att bli mer integrerat.

– Med rekryteringen av Sonja Rasin som ny VD för Diplomatgruppen kan vi bygga vidare på en redan stark marknadsposition. Sonja har ett starkt renommé som kommunikationsrådgivare och hennes bredd utgör en styrka i vår fortsatta utveckling som en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer. Jag vill också varmt tacka Oscar Hyleén för ett viktigt bidrag till Diplomatgruppens starka position i dag, säger Björn Nyblom, medgrundare och styrelseordförande i Diplomatgruppen, i ett pressmeddelande.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.