Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Vd-byte på Geelmuyden Kiese

Publicerad: 23 maj 2017, 12:32

Johan Brandt.

Foto: Pressbild

Geelmuyden Kiese värvar Johan Brandt till ny vd och Sverigechef. Han kommer närmast från en roll som senior partner på Gullers Grupp, där han också har varit vice vd och creative director.


Ämnen i artikeln:

Geelmuyden KieseFrida BergPR-Byråer

Johan Brandt lämnade Dagens Nyheter år 2010 för att istället gå till pr-byrån Gullers Grupp. Där har han varit vice vd, creative director och partner under några expansiva år. Nu har det blivit dags att gå vidare till Geelmuyden Kiese. Där tar han över som Sverigechef och vd.
– Geelmuyden Kiese är en skandinavisk välrenommerad kommunikationsbyrå med imponerande bredd och djup. Jag ser fram emot att få bidra med min kunskap och erfarenhet för att fortsätta utveckla byråns svenska verksamhet. Det ska också bli spännande att stärka samarbetet mellan länderna för att stötta våra uppdragsgivare på bästa sätt, säger Johan Brandt i en kommentar.

Geelmuyden Kiese har som målsättning att växa ytterligare i Sverige.
– Rekryteringen av Johan Brandt är en del av vår satsning på den svenska marknaden. Jag är glad att Johan väljer att börja hos oss. Med sin bakgrund kommer han fortsätta vår expansion och etablera oss på nya arenor i Sverige samt bidra till att utveckla vår skandinaviska position, kommenterar Hans Geelmuyden, styrelseordförande och vd för hela gruppen.

Förändringen innebär att pr-byråns tidigare vd Frida Berg återgår till en roll som seniorkonsult.
– Jag har varit föräldraledig och under den perioden hade vi en tillförordnad vd. I samband med att jag skulle komma tillbaka tog jag kontakt med Hans Geelmuyden och övriga partners för att diskutera vägen framåt. Vi ska växla upp tillväxten ytterligare och landade i att vi behöver en person med stor erfarenhet av affärsutveckling, säger hon till Resumé.

Hur känns det att sluta som vd?
– Det känns superroligt att vi får in en person som Johan Brandt, det kommer att ge en skjuts för oss. Det blir en fantastisk resa, även för mig att vara med på. Jag är fortsatt partner och ingår i ledningsgruppen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.