Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Vd-byte på Volt – Sofia Austern Björkman tar över

Publicerad: 29 oktober 2021, 09:46

UPPDATERAD. Henrik Stampe blir kvar som strateg på byrån, men lämnar vd-posten efter 22 år. Så kommenterar han vd-bytet.


Ämnen i artikeln:

VoltHenrik Stampe

Reklambyrån Volt byter vd när man tillsätter Sofia Austern Björkman som lämnade Familjen tidigare i höstas. En byrå som hon har lett genom en tillväxtresa, från 43 till 71 miljoner kronor i omsättning på fyra år med ökande lönsamhet.

Skiftet innebär att Henrik Stampe kliver ned från vd-stolen. En befattning han har haft sedan 1999. Han kommer dock att stanna kvar på Volt i rollen som senior strateg och blir även styrelseordförande, samt behåller hela ägandeskapet av byrån.

Hur känns det att lämna ifrån sig ledarskapet?
– Det känns i huvudsak väldigt bra, men självklart är det känslomässigt att göra det. Det känns stort men framför allt roligt. Det är spännande att få in en extern person i rollen, som jag också får jobba vidare med i min nya roll som styrelseordförande och strateg, säger Henrik Stampe till Resumé.

Anledningen till vd-bytet är ett offensivt arbete att stärka byrån och ledarskapet, säger han. 

– Det är en del av en offensiv handling från vår sida, som handlar om att stärka och utveckla byrån och dess ledarskap. Det är därför vi tar in Sofia, för att fortsätta vår utveckling och den offensiva satsning som påbörjades för sex åren. Det är en bra tid för mig att lämna över ledarskapet, dessutom till en väldigt kompetent och sympatisk person.

Pandemiåret 2020 minskade byråns omsättning till 69,5 miljoner kronor (86,1 mkr). Rörelseresultatet ökade samtidigt till 4,7 miljoner kronor (2,7 mkr). Innan dess hade byrån haft sex år av tillväxt.

Under 2021 har byrån också tappat storkunden Lidl till Garbergs och har samtidigt fått in det strategiska kommunikationsuppdraget för Arbetsförmedlingen.

Vilka kompetenser är det som gör Sofia Austern Björkman till en bra vd för Volt?
– Hon har gedigen strategisk kunskap, erfarenhet från vd-jobbet på Familjen, och ett tydligt kundperspektiv från sin tid på Lynxeye och som marknadschef på RNB Retail and brands, avslutar Henrik Stampe.

Sofia Austern Björkman tillträder som vd på Volt i december.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

VoltHenrik Stampe

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.