Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Vd-byte på Welcom – Morten Rud Pedersen tar över

Publicerad: 22 juni 2020, 11:42

Tre år efter uppköpet av Welcom i Göteborg tar ägaren Morten Rud Pedersen över som vd efter Joakim Brinkenberg, som dock stannar kvar på byrån som projektledare.


Ämnen i artikeln:

WelcomPR-ByråerRud Pedersen

Welcom som grundades 2001 av bland annat Joakim Brinkenberg hade varit en stabil spelare på den västsvenska marknaden i flera år när bolaget danska Rud Pedersen förvärvade 51 procent av aktierna i syfte att stärka det gemensamma erbjudandet. Under 2018 och 2019 har Welcom visat röda siffror, men samtidigt växt från 19 till 26 anställda.

– Att vi fortsatt går med förlust handlar om två saker. Dels en förändringsresa som handlar om att söka upp mer kompetens och bli mer digitala. Dessutom är vi en del av en stark ekonomisk grupp, som vi levererar jobb inom som inte syns hos Welcom. Det klart att vi inte kan hålla på så här i många år, men resultatet är enligt plan, sade managing partnern Joakim Brinkenberg i samband med att Resumé skrev om den senaste årsredovisningen där rörelseresultatet (EBIT) skrevs till -3,6 miljoner kronor.

Nu aviserar byrån förändringar och Morten Rud Pedersen, huvudägare och styrelseordförande i Welcom som också grundade den danska kommunikationskonernen.  Rud Pedersen efterträder Joakim Brinkenberg som vd för Welcom.

I ett pressmeddelande förklarar Welcom de bakomliggande faktorerna bakom förändringen på att bolaget visar tillväxt under första kvartalet av 2020 bland annat genom förnyat förtroende från Liseberg, men också genom att byrån har vunnit ett nytt uppdrag för Göteborgs Energi, ett konto som tidigare låg hos Stendahls. Två uppdrag Joakim Brinkenberg nu kommer att ägna tid åt som projektledare. 

– Alla dessa positiva besked innebär att jag själv kommer att lägga all min tid på projektledning och utveckling av kunder.  Efter tio år som kombinerad vd och projektledare ska det bli kul att fokusera på det jag brinner allra mest för - kommunikation av goda idéer.

– Det känns också tryggt och bra att låta vår huvudägare och styrelseordförande Morten Rud Pedersen axla VD-manteln tills vidare. Planen är att han arbetar som vd fram till att vi har bestämt oss för hur vi fortsätter Welcoms utveckling på bästa sätt.

Göteborg Energi har efter upphandling också valt OTW som redaktionell fullservicebyrå.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.