Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Vd-karusellen fortsätter på Grayling – slutar efter ett år

Publicerad: 18 maj 2016, 07:01

Kristian Hultqvist slutar som vd på Grayling.

Foto: Pressbild

Kristian Hultqvist slutar som vd på pr-byrån efter mindre än ett år. Han är den senaste i en raden av vd:ar som försökt vända Grayling men hastigt lämnat.


Ämnen i artikeln:

GraylingJKL

Kristian Hultqvist tog över som vd på Grayling efter att Pia Grahn tvingats bort förra våren. Genom att renodla byrån mot public affairs och corporate communications skulle han vända på utvecklingen som gått stadigt nedåt de senaste åren. Men han, precis som många tidigare vd:ar, blev kortvarig.

Efter mindre än ett år på posten går han nu över till konkurrenten JKL där han blir seniorkonsult.
– Jag ser fram emot att börja på landets bästa byrå inom strategisk kommunikation. Jag har varit i den svenska public affairs-branschen länge nog för att förstå att JKLs team är de mest betrodda rådgivarna på marknaden. Att vara konsult handlar om att skapa tydligt, mätbart värde för kunderna. Till JKL kommer kunder med sina tuffaste uppdrag och mest intressanta utmaningar. Jag är stolt över att bli en del av teamet, säger Kristian Hultqvist i en kommentar.

Sedan 2012 har Grayling avverkat inte mindre än fem vd:ar. Dessa är Mårten Lundberg, Carina Lindberg Glavå, Johanna Engelbrekt (tf. vd), Pia Grahn och nu senast Kristian Hultqvist. Den som nu tar över pr-byrån är Danjell Elgebrandt som har jobbat med att bygga Graylings pa-erbjudande, skriver Dagens Opinion.

JKL rekryterar även Magda Rasmusson som lämnade rollen som språkrör för Grön Ungdom i februari samt Sigrun Fagerfjäll som gått Timbros utbildningsprogram Stureakademin.
– Det finns inget bättre än att kunna locka stora talanger till JKL. Kombinationen erfarenhet, analytisk förmåga, stark integritet och kommunikativ spets är svår att hitta, och därför är vi väldigt glada över att Magda Rasmusson och Sigrun Fagerfjäll finns bland dem som kommer till oss i höst", säger JKL:s vd Maria Grimberg.

Vet du mer om vad som händer på Grayling? Kontakta fredrik.thambert@resume.se. Du får vara anonym.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

GraylingJKL

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.