Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Vd:n lämnar GroupM efter oenighet – Hugosson tar över

Publicerad: 6 april 2018, 13:21

Kenneth Danielsson och Martin Hugosson.

Kenneth Danielsson slutar som vd för GroupM i Sverige sedan han inte lyckades komma överens med cheferna kring ledarskapet. Nu tar Martin Hugosson över mediebyrånätverket.


Ämnen i artikeln:

Martin HugossonKenneth DanielssonGroupMMediebyråer

Kenneth Danielsson blev vd för GroupM i Sverioge så sent som i november 2017 och var dessförinnan vd för mediebyrån Mindshare under tre års tid. Nu lämnar han sitt uppdrag efter bara ett halvår. I pressmeddelandet är det tydligt att beslutet kommer från nätverkets nordiska ledning,

– Jag önskar verkligen alla på GroupM i Sverige lycka till i framtiden! Men vi tycker olika om hur ledarskapet ska hanteras framåt och jag respekterar mina chefers beslut. GroupM är Sveriges största mediebyrånätverk och består av MediaCom, Mindshare samt Wavemaker. Rekryteringen av en ny vd för Wavemaker pågår och förväntas vara klar inom kort.

Den som tar över blir Martin Hugosson som rekryterades till vd-posten på mediebyrån Maxus, som ingår i GroupM, under 2016. Han fick därefter uppdraget att lansera Wavemaker – den nya byrån inom GroupM – under förra året. Nu blir hans nästa att ta över vd-posten för GroupM i Sverige.

– Vi har investerat mycket i att bli en data- och techledd grupp, men vad som räknas är vilket värde det tillför våra kunder, och jag är väldigt glad att Martin kommer leda gruppen i den riktningen, säger Jonas Hemmingsen, vd för GroupM Norden i ett pressmeddelande.

– Vi har alla förutsättningar att tänja på gränsen för vad som är möjligt att åstadkomma för våra kunder och jag ser fram emot att fortsätta göra det i min nya roll, säger Martin Hugosson, som är tillträdande vd för GroupM Sverige i en kommentar.

Martin Hugoson påbörjar sin nya tjänst i dag den 6 april.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.